TIRANIA MEDIA

Eliberati-va de tirania actualitatii/ cititul nu dauneaza sanatatii!

sâmbătă, aprilie 4



"Omul e clădit astfel încât acţiunile îi fac o impresie mai puternică decât adevărul"


                                                                                                                                          Erasmus

12 comentarii:

birba_fida spunea...

Astazi, "adevarul nepalpabil" nu este credibil, in schimb "adevarul palpabil" (actiuniile, imaginile) reprezinta instrumentul preferat al celor ce doresc sa manipuleze. Acesta este adevarul: Traim intr-o lume in care toti vor sa ii subjuge pe toti.

maro.team spunea...

Foarte interesanta tema campaniei...intr-adevar cuvantul mass-media pare nevinovat, dar ceea ce este "in spate" te ingrozeste....puterea pe care o are si pe care noi insine i-o oferim..si cu toate acestea nu ne dam seama de modul in care ne poate influenta viata.

Cristina U. (B) spunea...

Nici nu mai conteaza daca o stire trebuie difuzata sau publicata intr-un cotidian, daca ea se vinde (scandal) e buna. Daca unu s-a sinucis si altul vede asta la tv s vrea sa scape de viata e FFF bine,o noua stire SHOK si raitingul marit. Parerea mea e ca acest domeniu nu face nimic altceva decat sa inrautateasca lucrurile prin exagerari si ducerea la implinire a scopului propriu (raiting= bani).

Auka spunea...

Eu cred că mass-media şi-a înlocuit funcţia educativă, de formator de opinii cu cea de simplă afacere în care se urmăresc profitul, lunga existenţă şi alte beneficii.. M-am săturat să văd, aud, citesc prin jurul meu despre efectele negative ale mass media, despre disfuncţii, despre toate relele pe care le aduce cu ea media în viaţa fiecăruia. Toţi se dau cu părerea, dar fapte nimic!
Intr-adevear mass-media a ajuns sa manipuleze mintea omului...dar ne punem si intrebarea:daca nu ar fi existat mass-media cum ar arata lumea???

Moni_Roxi spunea...

In momentul de fata nu cred ca exista o alta forta mai manipulatoare decat mass-media. E bine ca informati oamenii despre victimele in care se transforma, voit. Felicitari!!!

LUSIAN spunea...

interesant

vlad. m. spunea...

"Mass-media e cea mai mare plaga a societatii, pentru ca datorita ei omul aude si vede ceea ce niciodata nu si-ar fi putut imagina"

Parazitii.

Mass-media se transforma din sursa de informare in sursa de denigrare, de manipulare si etc. ( de altfel schimbarea asta e continua de la aparitia ei, pentru ca ele sunt sub-functii ale acestui subiect)

JULYGLOB spunea...

Noi am crescut si nu prea alaturi de TV. Tin minte ca zburdam pe afara de dimineata pana seara, nu ma interesa TV-ul prea mult.
Acum fac o comparatie cu nepoteii mei si socata observ ca nu ii pot dezlipi decat cu mare greutate de TV. Cum intra in casa iau telecomanda in mana pentru a le da drumul la televizor. Si nu au decat 1 an si jum.
La cateva luni , mai ales la publicitate, incercam sa le pun palma in fata ochilor iar ei se enervau si faceau tot posibilul sa vizualizeze intreaga reclama.
Televizorul ne spala creierele, nu ne mai lasa sa filtram noi informatiile, ci trebuie sa credem tot mai ales k toate canalele transmit aceleasi lucruri.
Chiar TV-ul trebuie sa ne uniformizeze parerile in halul acesta?

ella spunea...

Aveti dreptate mass-media nu face altceva decat sa manipuleze opinia publica

ana_costina spunea...

Traim intr o societate dominata de media, suntem inchisi in cadrul acesteia si ne lasam influentati putin cate putin, suntem manipulati, manipulam, dorim sa fim la curent cu tot ce i nou si ne trezim dependenti de internet, televizor, jocuri si multe altele. Pentru unii dintre noi o zi fara un astfel de aparat ar reprezenta poate una imposibil de imaginat...

Anonim spunea...

Tin sa mentionez ca imi pare extrem de importanta tema pusa in discutie, dar si modul de abordare a acesteia. Si nu pot sa nu observ amprenta pe care cititul a lasat-o asupra autoarelor blogului, se simte in modul de a scrie, in atitudine.
Cat despre mass- media...imi lasa un gust amar, mai ales cand ma gandesc ca este un domeniu atat de frumos si fascinant.Orice "vedeta" este mai nou formator de opinie, chiar daca nu reprezinta o autoritate in domneniu. Insa aceste informatii, opinii prin care se incearca sa ni se schimbe o atitudine, un comportament nu ar fi atat de "toxice" daca macar am sti sa fim selectivi.
Noi suntem si "ucigas si victima". E mai comod sa urmaresti ecranizarea unui roman decat sa citesti cartea.Iar pentru parinti e cu atat mai la indemana sa-i deschida copilului televizorul pe programul cu desene animate decat sa cumpere o carte sa-i citeasca . Pentru o parte din profesori e numai bun sa imparta elevilor carti cu rezumate, comentarii decat sa-i determine sa citeasca operele literare, macar cele edificatoare.
Asadar, daca dorim sa ne largim orizonturile si sa scapam de acest lant al imaginilor vizuale lipsite de cuvant, va trebui sa citim, sa citim si iar sa citim.
Felicitari pentru blog!

susanu&paula spunea...

Televiziunea nu mai reprezinta un mijloc de informare cum era initial,ci s-a transformat intr-o tehnica de manipulare,iar multi nu constientizeaza acest aspect negativ si raman fideli mass-media.